הנדון: תשלום פיצויים לתושבי שדרות עבור עסקים ודירות מגורים שנפגעו

0
547

21 ספטמבר, 2008 ‏ ‏‏‏כ”א אלול, תשס”ח

לכבוד

השר רוני בר-און

משרד האוצר

ירושלים

הנדון: תשלום פיצויים לתושבי שדרות עבור עסקים ודירות מגורים שנפגעו

אני פונה אליך בעקבות פגישה עם נציגי מרכז תקשורת שדרות והנגב המערבי שהתקיימה בלשכתי שבכנסת. בפגישה נדונה הסוגיה של תשלום פיצויים לתושבי שדרות עבור עסקים ודירות מגורים שנפגעו כתוצאה מירי הטילים מרצועת עזה והבעיות הנובעות מהסדרים הקיימים לתשלום הפיצויים.

נכון להיום,קיימים 3 ערוצים של תשלום פיצויים עבור עסקים שנפגעו: “המסלול האדום”, “המסלול הירוק 1 – מסלול המחזורים” ו”המסלול הירוק 2 – מסלול ההוצאות השוטפות”. בחירה של כל אחד מן המסלולים הללו היא בחירה מחייבת שלא ניתן לשנותה, גם אם בדיעבד מסתבר כי המסלול שנבחר נותן פיצוי נמוך מגובה הנזק הממשי והאמיתי שנגרם.

הבעיות הנובעות מההסדרים הקיימים הן:

1) אזרח שהעסק שלו נפגע מירי הטילים מתקשה מאוד להבין איזה מהמסלולים הוא אופטימאלי עבורו ללא ליווי צמוד של עורך דין, רואה חשבון או יועץ מס. אין גוף כלשהי אשר מסביר לאזרחים את ההבדלים בין 3 המסלולים הקיימים ומסייע להם לבחור את המסלול האופטימאלי.

2) התחשיבים לפיהם מגיעים לגובה הנזק במסלולים הירוקים הם מסובכים ומורכבים מאוד והתחשיב במסלול האדום הוא רק על נזק ישיר ללא התחשבות בנזק עקיף. לכן, במקרים רבים לא יכולים בעלי עסקים לקבל פיצוי על מלוא הנזק שנגרם להם כתוצאה מירי הטילים.

3) עובדי מס רכוש מגיעים לאסוף את המידע על הנזקים זמן קצר מאוד לאחר הפגיעה, לכן קשה מאוד לאזרח לבחור את המסלול המיטבי עבורו ו/או לספק את כל המידע הרלוונטי לצורך קבלת פיצוי מלא. כמו כן, חלק מהנזקים מתגלים רק כמה ימים לאחר הפגיעה ואם כבר הוגש דו”ח שמאי אין סיכוי לקבל פיצוי עליהם.

במקרה של פגיעה בדירת מגורים, ההסדרים הקיימים מאפשרים קבלת פיצוי אך ורק על נזק ישיר שנגרם לדירה ואין פיצוי בגין נזק עקיף.

לאור כל הנ”ל, אני פונה אליך בבקשה להורות לגורמים המוסמכים במשרד האוצר לבדוק את ההסדרים הקיימים בנושא זה במטרה:

– לפשט במידת האפשר את התהליך של קבלת פיצויים עבור עסקים שנפגעו כתוצאה מירי הטילים ולספק לאזרחים שעסקיהם נפגעו את כל המידע וההסברים הרלוונטיים על מנת שיוכלו לבחור את המסלול הפיצויים המיטבי,

– לאפשר הגשת, תוך פרק זמן סביר, דו”חות משלימים או הגשת ערערים על גובה הפיצוי במקרים, בהם חלק מהנזקים מתגלים לאחר הגשת דו”ח השמאי הראשוני,

– לאפשר קבלת פיצויים הן על נזק ישיר והן על נזק עקיף במקרה של פגיעה בדירת מגורים.

אודה על התייחסות מהירה וחיובית.

בברכה,

ד”ר מרינה סולודקין, ח”כ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here